Collega's

Hallo, mijn naam is Marie Koop. Ik hou van de zee en mijn hond Wolf. De laatste twintig jaren volgde ik verschillende opleidingen, die maken dat ik een steeds rijkere begeleiding kan bieden. Ik ben een kunstenaar, zangeres en energetisch therapeut. Ik heb een graduaat in de Orthopedagogie en schoolde me recent nog bij tot creatief en lichaamsgericht coach.

Ik werk vanuit de visie dat het lichaam ons heel veel kan vertellen en dat we vaak uit ons hoofd moeten geraken om toegang te krijgen tot deze kennis. Er liggen namelijk veel antwoorden verborgen in het lichaam. Fluisteringen en pareltjes wijze raad. Maar soms ook moeilijkere zaken zoals een opgelopen trauma uit het verleden. Het lichaam heeft een geheugen en aanwezige pijnlijke plekken willen onze aandacht vaak op iets vestigen. Vaak reageren we afwijzend op pijn en willen w deze zo snel mogelijk weg. Maar ik begeleid je aanwezig te leren zijn bij wat er op die moment is en samen te luisteren naar wat komt.

Maar zeker ook via beeldend werk of relaxatie, ontspannende klanksessies, bodyscans en andere bovenstaande technieken. Je kan als het ware een “shortcut” maken naar deze diepere lagen van informatie en je eigen intuitieve kracht en zelfvertrouwen, aangeboren wijsheid en innerlijke rust herstellen. Stap voor stap. Zo kan transformatie starten, op ieders eigen tempo. Verder werk ik zeker ook vanuit wat juist al wél goed gaat. Wat je veerkracht mee zou kunnen versterken en hoe je positiever denken eigen kan maken hoort ook bij mijn manier van werken.

Van harte welkom!

Marie Koop

Jozefien Verbrugghe

“Want, leven is bewegen”

‘Wat aandacht krijgt groei, wat olie krijgt loopt gesmeerd.’ Op creatieve wijze gaan we middels jouw unieke blik, ervaren wat in beweging dient te komen. Aan de hand van jouw unieke taal, gaan we onderzoeken hoe uit jouw stille monoloog een dynamische dialoog kan ontstaan. Je spreekt met je lichaam, je spreekt met jouw manier van bewegen. De vraag is of we door hebben wat we zeggen voordat we onze mond nog maar opendoen. Hoe fijn zou het zijn mocht jouw taal doorvoeld aansluiten met de omgeving.

Mijn omgeving noemt me weleens contactkunstenares. Daar gaat therapie voor mij om: de kunst van het contact maken. Van kop tot teen en van teen tot kop. Ik ben creatief bewegingstherapeute, Acceptance & Commitment therapie trainer, maar vooral ben ik Jozefien Verbrugghe. Ik verken met jou, jongere of volwassene, in een veilig platform, wat voor jou juist voelt. Ik ben geregistreerd bij de Belgische vereniging voor Creatieve Therapie (BVCT), waarbij ik aan de kwaliteitscriteria van het vak voldoe.